Retro petrol
Image default
Recreation / Motorcycles

Retro scooter kopen

Er rijden veel scooters op de weg in alle soorten en maten. Als je voor de eerste keer overweegt een scooter aan te schaffen kan de keuze overweldigend zijn. Ga je een retro scooter kopen of zoek je naar iets anders? Met deze tips wordt de keuze een stuk eenvoudiger, lees snel verder!

 

Waar te beginnen bij een retro scooter kopen

Een retro scooter is een snorfiets of bromfiets die dat herkenbare uiterlijk heeft met ronde vormen, kleine banden en een doorstap. Sinds de introductie in 1946 door fabrikant Piaggio is dit model niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De originele Vespa dankt haar naam aan de vorm die wel iets wegheeft van een Wesp. Nu kun je een retro scooter kopen in verschillende variaties, merken en prijsklassen.

 

Maximum snelheid

  • Met een snorscooter mag je maximaal 25 km/u rijden, je rijdt voornamelijk op het fietspad. Een helm dragen is niet verplicht.
  • Met een bromscooter mag je maximaal 45 km/u rijden, je rijdt voornamelijk op de openbare weg. Een helm dragen is verplicht.

 

Het kan zijn dat de cilinder inhoud van de motor verschilt bij hetzelfde type snorscooter of bromscooter maar dat is niet altijd het geval. Vaak wordt er gebruik gemaakt van begrenzers die de motor afremmen.

 

Een “echte” Vespa of een kopie?

Piaggio maakt nog steeds nieuwe Vespa modellen met die klassieke look. Een Vespa retro scooter kopen is behoorlijk duur maar je krijgt er wel hoogwaardige kwaliteit voor terug. Je kunt ook eens kijken naar merken als IVA en Turbho. Die zijn qua vormgeving gebaseerd op de Vespa stijl maar gemaakt in China met vaak een iets oudere techniek. Voor de prijs krijg je een opvallend complete scooter. Let wel op de service van de leverancier, daar wordt soms op bezuinigd.

 

Een retro scooter kopen of niet?

Voor het dagelijkse stadsverkeer en relaxt rijden in het weekend zijn retro scooters ideaal omdat ze heel wendbaar zijn. De Puch stijl brommers zie je steeds minder, hoewel dat voor sommige mensen nog steeds de meest interessante optie is. Kijk snel in de webwinkel en vergelijk alle merken en modellen, dan kun je weloverwogen jouw besluit maken en een retro scooter kopen.