Retro petrol
Image default
Recreation / Motorcycles

Voor welke prijs kun je je auto verkopen?

Wanneer je je hebt voorgenomen om je auto te verkopen, dan is de opbrengst voor jou de belangrijkste zaak. Immers, je hebt waarschijnlijk geld nodig om een nieuwe auto te kopen. Hoe meer geld je kunt overhouden aan je huidige auto, hoe meer geld je kunt investeren in een nieuwe. Je wil dus precies weten wat je ervoor kan krijgen. Dat hangt van een flink aantal zaken af.

De verkoopprijs wat verhogen

Je kan de waarde van de auto een klein beetje hoger maken door een aantal simpele dingen te doen. Voor je je auto gaat verkopen is het slim om bijvoorbeeld eerst de auto helemaal op te poetsen. Dat gaat verder dan alleen door de wasstraat rijden. Laat ook het interieur goed reinigen bijvoorbeeld. Wanneer je dit soort zaken doet, zal de auto net wat meer opvallen en ook de prijs net wat opdrijven. Daardoor kan je meer krijgen en dat kan je dan bijvoorbeeld in een andere auto investeren.

Alles goed en eerlijk verzorgen

Je auto verkopen doe je bij voorkeur op een eerlijke manier. Juist omdat je op die manier meer kans maakt. Zorg dus dat alle goede kanten van je auto op de voorgrond staan om je voertuig te laten opvallen, maar wees wel overal eerlijk over. Laat bijvoorbeeld de onderhoudsgeschiedenis zien. Laat ook eventuele minpunten niet onvermeld blijven. Dit lijkt misschien onverstandig om te doen, maar het voorkomt veel problemen achteraf. Je verkoopt sneller en beter wanneer alles voor iedereen vanaf het eerste moment duidelijk is. Houd je daarom altijd aan deze regels voor jezelf als verkoper. Je zit er natuurlijk zelf ook niet op te wachten om een auto met verborgen gebreken te kopen. Vroeg of laat zul je daarmee worden geconfronteerd. Wees dus eerlijk.

De best mogelijke prijs

Wil je echt zeker zijn dat je alles eruit haalt? Dan doe je dat door de prijs op een professionele manier te laten bepalen. Dat kan je bijvoorbeeld door een taxateur laten doen. Deze persoon kun je zelf in de arm nemen en vervolgens op eigen gelegenheid de auto aanbieden. Je kan echter ook direct met een specialist werken. Die hebben de taxateurs vaak zelf in dienst. Zo weet je ook nog eens zeker dat je goed onder de aandacht komt bij alle potentiële kopers. Dit maakt het alleen maar gemakkelijker voor alle betrokken partijen bij de koop.