Retro petrol
Image default
Recreation / Motorcycles

Bromfiets bestellen

Een bromfiets bestellen die meteen uit voorraad leverbaar is? Dat is een grotere uitdaging dan je zou denken. Je kunt in de showroom de bromfiets van jouw dromen vinden, maar als je dagen of zelfs weken moet wachten voor de levering is de lol er al een beetje vanaf. Online een bromfiets bestellen is een veel betere optie, als de bromfiets uit voorraad leverbaar is zie je het meteen. Dan is het een kwestie van in het winkelmandje plaatsen, afrekenen en thuis plaats vrijmaken voor de levering.

 

Het verschil tussen bromfiets en snorfiets

Voordat je een bromfiets koopt moet je uiteraard wel wat overwegingen maken. Gelukkig kun je online veel vergelijken voordat je een bromfiets gaat bestellen. Met een bromfiets mag je maximaal 45 km/u rijden, als de scooter maar 25 km/u mag rijden spreek je van een snorfiets. Technisch zijn deze scooters vaak identiek, maar op een snorfiets zit een begrenzer. Met een bromfiets mag je dus sneller rijden, je moet er wel rekening mee houden dat je met een bromfiets op de openbare weg moet rijden, je mag je alleen op het fietspad begeven als dat aangegeven wordt. Dat is meestal bij een 70 kilometer weg of een druk kruispunt.

 

Helmplicht voor een bromfiets

Je moet waarschijnlijk niet alleen een bromfiets bestellen maar ook een helm, die is namelijk verplicht om te dragen als je op een bromfiets rijdt. Je kunt kiezen voor drie types; een jethelm met een open kin, een systeemhelm met een kinbescherming die je op kunt klappen en een integraalhelm die helemaal afsluit. Het laatste type is tevens de meeste veilige helm maar opzetten en afzetten is wat lastiger. Als je lange afstanden rijdt, of in druk verkeer is een integraalhelm de beste keuze, als je vaker de helm wilt afzetten kun je beter kiezen voor een systeemhelm.

 

Koop bij voorkeur geen tweedehands helm omdat je niet zeker weet of de binnenschil of buitenschil beschadigd is. Zelfs een kleine scheur kan de helm al onveilig maken. Daarnaast is een nieuwe helm ook een stuk hygiënischer. Tijdens de bromfiets bestellen kun je ook meteen een brommer helm bestellen, dan kun je veilig de weg op.

 

Bromfiets bestellen en je zaakjes regelen

Regel bij de aanschaf van de bromfiets ook meteen het juiste kenteken. Dat is via de online winkel heel eenvoudig te regelen, ook moet je de bromfiets verzekeren voor je de weg op mag. Zorg dat je alle zaken op orde hebt, dan kun je snel en veilig de weg op.

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-kopen/