Retro petrol
Image default
Dienstverlening

Zeilringen voor diverse situaties

Zeilringen kunnen in verschillende situaties erg handig zijn. Er zijn veel situaties waarin dekzeilen worden gebruikt. Bijvoorbeeld in de regen om spullen die niet nat mogen worden te bedekken. In principe worden dekzeilen in heel veel gevallen gebruikt in combinatie met zeilringen. Een dekzeil dat zeilringen bevat kan immers een stuk makkelijker vastgemaakt worden. Zo zal deze niet wegwaaien en ben je een stuk zekerder van je zaak. Hieronder lees je meer over waarom zeilringen zo handig zijn en welke diverse varianten er eigenlijk zijn.

 

Wat is er handig aan de ringen?

De ringen zitten vaak in de hoeken van het zeil. Ze zorgen ervoor dat er aan het dekzeil vanuit alle hoeken touwen vastgemaakt kunnen worden. Zolang er in een dekzeil geen gaten zitten, kunnen hier natuurlijk moeilijk touwen aan worden vastgemaakt. De zeilringen zijn dus meteen handige gaten voor de touwen. Dit is één groot voordeel, maar er is een tweede voordeel wat de ringen nog handiger maakt. In principe kunnen er in het dekzeil namelijk ook gaten gemaakt worden waar vervolgens touwen aan vast gemaakt kunnen worden. Het andere grote voordeel van deze ringen is echter dat het touw er niet doorheen kan scheuren. De ringen zijn immers erg stevig. Doordat ze zich in alle hoeken bevinden is het overigens eenvoudig een zeil goed vast te maken met de ringen.

 

Diverse soorten

Er zijn meerdere soorten zeilringen. Zo kun je de ringen goudkleurig kopen, maar ook zilverkleurig. Verder kun je kiezen hoeveel millimeter je de ringetjes wilt hebben. 8 millimeter is een populaire keuze, maar de ringen zijn er tevens in 9,5 millimeter, 11,6 millimeter, 13,3 millimeter en 15,4 millimeter. Verder kun je natuurlijk kiezen hoeveel stuks je wilt. De meeste varianten kunnen bijvoorbeeld per 100 of per 10 stuks worden besteld. Per setje verschilt de prijs per 1 stuk. In je eigen situatie kun je altijd kijken welke variant het best voor je uitkomt.