Retro petrol
Image default
Dienstverlening

Een groepenkast vervangen

Om de zoveel tijd moet een groepenkast vervangen worden. Een groepenkast kan bijvoorbeeld verouderd zijn, en om deze reden niet meer zo goed werkend zijn. Als het nodig is om jouw groepenkast te vervangen, is het slim om een elektricien in te schakelen die hier verstand van heeft. Zelf een groepenkast vervangen is geen goede optie, want er kunnen onderdelen kapot gaan en vooral met weinig verstand ervan is het geen goed idee. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn, je werkt overigens met stroom. Een elektricien heeft verstand van de 3 fase groepenkast vervangen. Zij hebben veel kennis over de groepenkast of meterkast. Het is dus de beste keuze om een professional in te huren voor deze taak!

Wat is een groepenkast?

Een groepenkast is een onderdeel van de meterkast. Iedereen heeft wel een meterkast in zijn of haar huis. De groepenkast is de schakel die in de meterkast wordt geplaatst. Het wordt ook wel de verdeelinrichting genoemd. Soms wordt de meterkast ook wel de groepenkast genoemd, of wordt de groepenkast een meterkast genoemd. De groepenkast zorgt ervoor dat de elektriciteit wordt beveiligd en dat het wordt verdeeld over de aanwezige installatieautomaten, ook wel groepen genoemd. Alle huizen, panden waar een bedrijf gevestigd zit en andere soorten gebouwen hebben een groepenkast nodig. Dit is nodig om elektrische apparaten te voorzien van stroom. 

Uitbreiden van een groepenkast

Nieuwe huizen zijn meestal voorzien van een nieuwe groepenkast of meterkast, waardoor dit nog vele jaren mee kan gaan en het nog niet gelijk veel onderhoud nodig heeft. Maar in verouderde huizen verslijten de groepenkasten vaak, en kunnen het aantal aanwezige groepen niet genoeg elektriciteit bieden voor het aantal grootverbruikers. Mensen gebruiken tegenwoordig veel stroom. Om deze reden moet een groepenkast soms uitgebreid worden. Dit wordt gedaan door de oude groepenkast te vervangen voor een nieuwe groepenkast. Dit gebeurt dus voornamelijk in oude huizen, en minder snel in nieuwe huizen.