Retro petrol
Image default
Woning en Tuin

Vergroot de veiligheid op straat met betonnen biggenruggen

Langwerpige, lage betonobjecten die een vriendelijke doch massieve blokkade vormen tegen autoverkeer noemen we ‘biggenruggen’. Biggenruggen van beton bieden in tal van situaties de ideale uitkomst om auto’s te weren.

De noodzaak van biggenruggen

Betonnen biggenruggen zijn belangrijke onderdelen om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen bepaalde doorgangen en toegangen van gevrijwaard moeten zijn van autoverkeer. Denk hierbij aan parkeerplaatsen gelegen langs woningen. Men wil niet dat auto’s te dicht op looppaden kunnen parkeren. Maar ook langs kade’s, oevers en winkelcentra worden biggenruggen veel ingezet. Om nog niet te spreken over bedrijfsterreinen. 

Belangrijke signaalsfunctie

Door de betonnen biggenruggen voor de ingang te plaatsen geef je een signaal af dat de ingang niet toegankelijk is. Als auto’s nog steeds proberen om over de biggenruggen te rijden, zullen ze al snel merken dat de biggenrug de auto terugduwt. Verder rijden lijkt geen optie. Het is echter afhankelijk van de auto mogelijk om met veel gas over lage biggenruggen heen te rijden, maar voor de automobilist voelt dit als een slechte manoeuvre. 

Onverwoestbaar beton

Biggenruggen zijn niet alleen solide, het materiaal is praktisch onverwoestbaar en bestand tegen alle weersinvloeden. Er kunnen zware objecten tegenaan komen, waarbij de biggenruggen weinig tot geen schade zullen oplopen. Dit is echter niet het enige voordeel van beton. Beton is namelijk ook een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

Biggenruggen voor particulier gebruik

Als particulier kunt u vanzelfsprekend biggenruggen bestellen, zolang u deze maar op eigen terrein plaatst. Op en langs openbaar gebied zult u bij de gemeente een verzoek moeten indienen. 

https://www.biggenruggen.nl/

Gerelateerde artikelen

Ga voor polycarbonaat platen

Veiligheidsbeslag op alle sloten

Tips voor jouw nieuwe marmeren schaal