Retro petrol
Image default
Woning en Tuin

Geschiedenis van de stoel

Vandaag de dag is het zitten op een stoel de gewoonste zaak van de wereld. Dat is niet altijd zo geweest. De stoel was vroeg alleen bestemd voor kroonhouders en zitten op een stoel straalde macht uit. Je ziet dan ook altijd een stoel wanneer er wordt gesproken over de troon. Tegenwoordig mag gelukkig iedereen gebruik maken van een stoel en is een stoel verder ontworpen voor gemak en comfort. Wellicht heeft de HK Living stoel wel het koninklijke mee genomen in het design ervan, want qua uniekheid springen ze er echt uit!

 

Doel van de stoel

Nu het blauw bloed op de troon plaats heeft gemaakt op de stoel voor het ‘gewone’ volk, kunnen we kijken wat het doel van de stoel is. Van origine heeft de stoel een rugleuning met armsteunen en een zitvlak goed voor één persoon. Een stoel kan bestaan uit meerdere poten maar er zijn ook stoelen met maar één poot. Belangrijk is dat een stoel stevig in elkaar zit zodat je er niet doorheen zakt. Dit zorgt vaak voor gênante situaties en kan ook nog eens pijnlijk zijn. Het skelet van een stoel is het vaakst gemaakt van een sterk soort hout. Metalen toevoegingen aan het skelet zijn niet ongewoon. Het hout moet vaak een beetje mee kunnen bewegen zonder dat het direct breekt. Als het hout niet mee beweegt heb je vaak een stugge en oncomfortabele zit.

 

Nederlandse design stoelen

Dit merk heeft allang goed nagedacht over het ontwerp van haar stoelen, fauteuils, krukken en andere soorten. Consumenten beoordelen ze niet voor niets met maar liefst een 8.4. voor een echte design stoel hoef je dus niet meer naar Italiaanse merken te kijken maar kun je gewoon terecht in Nederland! Alle stoelen van dit merk zijn hand gemaakt en we weten allemaal dat handgemaakt ervoor zorgt dat ze stuk voor stuk uniek zijn. Bij het maken van deze stoelen is rekening gehouden met de woontrends van 2021, met het zitcomfort en met de algehele kwaliteit. Voor een optimaal zitcomfort kun je ook nog ervoor kiezen om een zitkussen erbij aan te schaffen. Je zit dan vaak net wat lekkerder.

 

Online bestellen

Het is moeilijk te zien vanaf je computer of je lekker zit op een bepaalde stoel. Vaak wil men toch even voelen of het de juiste stoel is. Voor hulp kun je altijd terecht bij de klantservice en uit de reviews van consumenten zie je vaak hoe de stoel is bevallen.