Retro petrol
Image default
Bedrijven

Total productive maintance

Het is heel erg belangrijk in een bedrijf dat er goed gelet wordt op de total productive maintance. Dit is een systeem voor het handhaven en verbeteren van de integriteit van productie- en veiligheidssystemen door middel van de machines, apparatuur, processen en werknemers die bedrijfswaarde aan een organisatie toe te voegen. Het richt zich compleet op de productieverbetering.

 

4 soorten werknemers

Er zijn in totaal 4 verschillende soorten werknemers op de vloer; perfectionisten, aanpakkers, sociale dieren en inspirators. Perfectionisten zijn mensen die heel erg houden van regelmaat, structuur, organisatie en rust. Ze willen overal de puntjes op de i zetten. Als deze werknemer is fout maakt, is het een hele grote teleurstelling voor hem. De aanpakkers zijn de werknemers die heel veel en hard willen doorwerken. Deze mensen werken het liefste de hele dag, want alles moet volgens hun af zijn aan het einde van de dag. Dus in het kort; zij willen zoveel mogelijk gedaan hebben in een korte tijd.

 

De sociale dieren zijn de werknemers op de vloer die het belangrijk vinden om andere te helpen. Als iemand bijvoorbeeld langzamer is of als diegene niet goed in zijn vel zit. Deze persoon schiet dan te hulp waardoor ze gaan samenwerken. Ten slot zijn er ook nog de inspirators. Dit zijn mensen die heel erg snel kunnen schakelen bij een verandering. Ze werken veel samen waardoor ze samen veel meer kunnen bereiken.

 

Elk bedrijf is verschillend

In elk bedrijf zijn verschillende soorten werknemers te vinden. Dit zorgt er dan ook voor dat elk bedrijf verschillend is. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de werkgever bij het aannemen van de werknemers kijkt, wie welk soort werknemer is. Als je geen rekening houd met hoe iemand is kunnen deze persoon zijn kwaliteiten verloren raken. Zorg daarom dat je een plek hebt binnen je bedrijf voor iedereen. Zo blijft er een balans in het bedrijf!

https://ezfactory.nl/en/total-productive-maintenance/