Retro petrol
Image default
Bedrijven

Projectleider in de bouw: Wat houdt dat precies in?

Een projectleider in de bouw is verantwoordelijk voor het succes van een project. Dit houdt in dat je veel taken moet uitvoeren en veel verantwoordelijkheid draagt. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken met alle partijen die betrokken zijn bij het project. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als projectleider bouw? In dit artikel vertellen we je meer over wat deze baan precies inhoudt!

De taken van een projectleider

Als projectleider heb je veel verschillende taken. Dat maakt de baan ook erg aantrekkelijk, maar vergis je niet. Je hebt behoorlijk wat verantwoordelijkheden waardoor er vaak een hoge druk op je ligt. Denk er dus goed over na of je dit aankan voordat je gaat solliciteren bij een bedrijf voor deze baan. Hieronder staan alle werkzaamheden onder elkaar op een rijtje uitgelegd:

  • Als projectleider in de bouw ben je verantwoordelijk voor een goede planning en organisatie van het project. Je zorgt ervoor dat alle partijen op tijd hun werk afkrijgen en dat alles volgens plan verloopt.
  • Je overziet het budget van het project en zorgt ervoor dat er geen onnodige kosten worden gemaakt. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats.
  • Je communiceert veel met alle betrokkenen binnen het project. Je bent in staat om duidelijk te communiceren en eventuele problemen snel op te lossen.
  • Als projectleider in de bouw ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het project na oplevering. Je zorgt ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt en dat alle gebruiksaanwijzingen goed worden nageleefd.

Heb je helemaal zin in deze baan en heb je de juiste opleidingen voor deze baan? Dan ben je vast en zeker op zoek naar een vacature. Bij Maters en De Koning zijn er verschillende vacatures binnen de civiele techniek in Nederland. Bekijk de vacature lijst op de website en wie weet werk jij binnenkort bij Maters en De Koning!