Retro petrol
Image default
Dienstverlening

Elektra in je tuin, de voor en nadelen van zonnelampjes

Makkelijk bedienbare en leuke verlichting is vaak een leuke accessoires om neer te zetten. Zonnelampjes zijn vaak een leuke keuze en is een goed alternatief voor de standaard verlichting. Aan deze lampjes zitten vaak nog wel de enige voordelen en nadelen aan vast.

De levensduur van zonnelampjes

Vroeger gingen deze lampjes maar 1 of 2 jaar mee. Gelukkig worden deze zonnelampjes alleen maar beter en gaan ze nu al een stukje langer mee. De korte levensduur ligt hem vooral aan de goedkope en kleine batterijen, de goedkope materialen en de goedkope zonnepaneeltjes. Kortom, het meeste is heel goedkoop. Mocht je een mooi duurder exemplaar van zonnelampjes vinden dan is het wel waard om deze aan te schaffen. Als je een goedkoper exemplaar zonnelampjes aanschaft dan moet je wel een beetje geluk hebben met de lampjes in de verpakking.

De lichtopbrengst van zonnelampjes

Door het kleine zonnepaneeltje en een klein lampje is de lichtopbrengst niet super veel en zal ook de lamp niet goed branden. Ook zit er maar een kleine batterij in waardoor een zonnelamp niet lang zal branden als de zon onder gaat. Er worden nu veel Led lampen gebruikt in zonnelampjes en er worden nu ook betere materialen gebruikt waardoor een zonnelamp beter gaat werken.

De eigen energietoevoer van zonnelampjes

Een groot voordeel van de zonnelampjes zijn dat het zelf voor zijn energie zorgt. Er hoeft dus niks aangesloten te worden in de meterkast en de tuin hoeft niet aangepast te worden. Ook heb je geen kennis nodig om alles aan te sluiten in de meterkast en de tuin kan je ook laten voor wat het is. Omdat de lampjes voor hun eigen energie zorgen zal dit niet extra bovenop de energierekening komen en kan je ook iets besparen.

Elektricien Breda

Toch genieten van de voordelen van verlichting op elektra? Elektricien Breda kan snel en veilig elektra aanleggen in de tuin.