Retro petrol
Image default
Woning en Tuin

Een bouwkundig zwembad voor in uw tuin

Voor mensen met specifieke wensen kan een mooi bouwkundig zwembad de beste oplossing zijn. Steeds meer mensen willen en nemen een eigen zwembad omdat ze het mooi vinden, en graag aan huis verkoeling willen. Of omdat ze niet zo’n standaard zwembad willen maar eentje met wat meer mogelijkheden, zoals een duikplank of een glijbaan. Of hebben een bepaalde afmeting waardoor ze een op maat moeten laten maken. Hierdoor duurt de aanleg welk vaak wat langer omdat er meer bij komt kijken. Ook zijn deze vaak wat duurder omdat ze vaak groter zijn dan normale baden, en kost veel meer geld en energie om het bad schoon te houden. En zijn de maandelijkse kosten dan ook veel meer dan bij een normaal zwembad. 

Redenen voor een bouwkundig zwembad

De meeste zwembaden worden geleverd in een standaard rechthoekige vorm, met vaste afmetingen en vorm. Er zijn mensen die er liever een willen met bijvoorbeeld bochten of een stroomversnelling erin, of een licht gedeelte met bubbels die je masseren. Dit soort zwembaden worden meestal niet geleverd maar moeten speciaal ontworpen worden op de juiste maten. Omdat het anders niet uitkomt met de tuin omdat de standaard geleverde zwembaden niet passen. Ook kun je bij een bouwkundig zwembad de materialen kiezen die worden gebruikt zoals bijvoorbeeld mozaïek.  

Bouwkundig zwembad voor medische redenen 

Er zijn ook medische redenen waarom mensen een bouwkundig zwembad nemen. Bijvoorbeeld bij mensen met een handicap die een aangepast zwembad moeten hebben die aan bepaalde eisen moet voldoen. Zo is er vaak bij dit soort baden een lift aanwezig en kan de vloer worden versteld waardoor je de diepte van het bad kan veranderen. En is het vaak in dit soort baden wat warmer omdat, mensen die hier gebruik van maken het van belang is dat elke week zwemmen. En het natuurlijk niet het hele jaar warm is in Nederland.