Retro petrol
Image default
Mode en Kleding

Wanneer gebruikt je een aktetas?

Wanneer gebruikt je een aktetas?

 

Als het gaat om zakelijk gebruik kan het raar zijn om met een rugtas aan te komen zetten. De meeste zakelijke gasten gebruiken dan ook een aktetas. Maar wat is een aktetas dan eigenlijk en waarom zou je daarvoor kiezen? Wat is er mis met een mooie rugtas als je een zakelijke trip gaat maken? In deze blog lees je alles over het gebruiken van een aktetas.

Wat is een aktetas precies? 

Een aktetas is een tas die je makkelijk met je mee kan dragen. Deze tas is zo ontworpen dat je er boeken, documenten en bestanden makkelijk in mee kan dragen. Platte voorwerpen van een niet al te groot formaat kun je er ook makkelijk in meenemen.

Eigenlijk werd de aktetas in het begin alleen gebruikt door advocaten. Doordat ze alles in de tas mee konden nemen konden ze de briefings onderweg naar de rechtbank houden. Later gingen meerdere zakenlui de aktetas gebruiken. De aktetas werd een symbool voor de zakelijke wereld. Een rugtas kopen kwam helemaal niet op in het hoofd van zakenmensen.

 

Hoe zien aktetassen eruit? 

Aktetassen worden gemaakt in sobere en kleuren die naturel zijn. Zo zijn ze bij alle soorten kleding stijl te dragen en steken ze niet af bij de kleuren van de kleding. Natuurlijk zien ze er niet zo stijlvol uit als een shopper dames. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze minder functioneel zijn. 

 

De meeste aktetassen zijn gemaakt van leer. Dit werd gezien als een materiaal dat goed bij de elite van de advocatuur paste. Het was een stijlvol en slijtvast materiaal met een prijskaartje waar je als advocaat zeker gezien mee kon worden. Het zag er dan meteen allemaal heel professioneel uit. 

 

Waar kun je aktetassen kopen? 

Als je een goede winkel van kantoorbenodigdheden tegenkomt, dan is het vaak wel zo dat je er ook aktetassen zou kunnen vinden. Als je een aktetas gaat kiezen dan moet je van tevoren heel goed nadenken over welk formaat tas je dan het best zou kunnen nemen, want de aktetas is in verschillende formaten te verkrijgen. 

Maar ook online kan je heel makkelijk aktetassen vinden. Misschien is het maken van een keuze zelfs wel lastiger omdat je online alles kan vinden dat aangeboden wordt. Als je in een winkel bent, dan is de keuze beperkt, waardoor het maken van een keuze eenvoudiger zal worden. Je zou je dan ook af kunnen vragen of je niet beter naar een winkel kan gaan.