Retro petrol
Image default
Mode en Kleding

Slippers in stijl door de lockdown

Ze zijn al jaren een steunpilaar van onze vakantie- en zwembadgarderobes, maar in 2020 heeft de nederige teenslipper zich ook genesteld in de alledaagse garderobes van de stijl set.

Dankzij de lockdown en het feit dat de meeste mensen sinds maart thuis werken (en dat nog steeds doen), heeft mode plaatsgemaakt voor comfort en hebben we leggings, sportbeha’s en alles met een elastische tailleband omarmd. Ook onze schoenen ontsnapten niet aan de trend van comfort – Lyst meldt een toename van 53 procent in zoekopdrachten naar slippers sinds juni, met name Havaianas met 89 procent toename op maandbasis.

Zonder bazen om indruk op te maken of collega’s die onze ongelakte teennagels en eeltige voeten begluren, en Zoomgesprekken die alleen het bovenste derde deel van ons lichaam laten zien, zijn teenslippers voor velen van ons de favoriete schoen geworden. Terwijl platte sandalen in het algemeen een beetje een moment hebben, vertelde Josie Gardner, inkoopmanager accessoires en schoenen bij Selfridges, The Guardian dat ’teenslippers in het bijzonder een soort van opleving hebben gekend als een alternatief voor de klassieke Birkenstock.

Een goed voorbeeld: alle stijlinfluencers op Instagram, inclusief de moeiteloos stijlvolle Deense set tijdens de Copenhagen Fashion Week deze week. Ze dragen allemaal teenslippers, of het nu de klassieke rubberen en plastic varianten zijn die tot nu toe alleen aan de rand van het zwembad werden gedragen of de verhoogde luxe versies in leer of met dikke platte zolen.

Ben je zelf ook op zoek naar mooie stijlvolle slippers voor het komende zomerseizoen? Kijk dan direct eens naar Lazamani slippers.