Retro petrol
Image default
Aanbiedingen

Veel dode insecten op de voorkant van je auto? Zo kom je er vanaf!

Veel dode insecten op de voorkant van je auto? Zo kom je er vanaf!

Gefelicteerd! Je hebt 80% minder platgereden insecten op je voorruit en voorbumper dan in 1997. Dit is uitgezocht door Deens en Engelse wetenschappers volgens The Guardian. Merk jij er wat van? Nee wij ook niet. Want ook al zijn het er minder. Ze zitten nog steeds over de hele voorkant van je auto als je terugkomt van je vakantie in Frankrijk. 

Als je ze laat zitten heb je kan dat je lak beschadigd. De zon zorgt er namelijk voor dat de zuren uit de sappen van de vliegenlijkjes in je lak branden. Haal ze daarom zo snel mogelijk weg om je lak mooi te houden. Dat klinkt misschien makkelijk. Maar die rakkers kunnen vaak erg taai zijn.

Insecten verwijderen

De hogedrukspuit alleen gaat je niet helpen om alles weg te krijgen. En pak zeker geen schuurspons met allesreiniger. Er zijn speciale insectenverwijderaars voor auto’s te koop die de vliegen losweken en veilig zijn voor de lak. Dit werkt zelfs uitstekend op vliegen die al langere tijd aangekoekt zijn. Het gebruik is erg simpel. Spray vóór het wassen de delen met aangekoekte insecten in en laat het product inweken. Was daarna je auto zoals normaal en de vliegen zijn genoeg losgeweekt dat je niet hoeft te boenen. Zo verminder je de kans op krassen en strepen. Vooral op je voorruit is het fijn dat je een streeploos resultaat hebt.

Waxlaag

Wil je het jezelf in de toekomst makkelijk maken? Voorzie je auto dan voorafgaand aan de vakantie of toerrit van een waxlaag. Deze waxlaag zorgt voor een gladde barrière op je lak en zorgt ervoor dat de vliegen niet hechten aan de lak en kun je ze zo weg wassen. Je hebt ook speciale coatings en producten voor je autoruiten. En je krijgt er nog een extra glans voor terug.

Wil je nog meer handige tips over het schoonmaken en wassen van jou auto? Op de site van Elite Car Care vind je nog meer blogs en alle producten voor het wassen en polijsten van jouw auto.

 

https://www.elitecarcare.nl/