Retro petrol
Image default
Recreation / Motorcycles

Elektrische scooter

Tesla is niet de enige fabrikant van elektrische voertuigen. Er rijden ook steeds meer elektrische scooters rond. Deze scooters hebben behoorlijk wat voordelen ten opzichte van scooters die op benzine rijden. Wat zijn de voordelen en nadelen van elektrische scooters?

 

Voordelen van een elektrische scooter

 

Een elektrische scooter rijdt stil

Omdat een elektrische motor weinig geluid maakt rijdt je veel stiller op de weg. Dat is goed voor jou en je omgeving!

 

Je hoeft niet te tanken

Een elektrische scooter kun je thuis zelf opladen, je hoeft niet meer naar een pompstation te zoeken. Je ruikt achteraf ook niet meer naar benzine!

 

Elektrische scooters vereisen minder onderhoud

In een elektrische motor zitten minder onderdelen, er kan dus ook minder defect raken. Over het algemeen heb je met elektrische scooters minder onderhoudskosten.

 

Je rijdt goedkoper met een elektrische scooter

Niet alleen is het onderhoud goedkoper, je betaalt ook minder energiekosten per kilometer. Hoe meer je rijdt hoe goedkoper de elektrische scooter wordt in vergelijking met een benzine scooter.

 

Nadelen van een elektrische scooter

 

Minder keuze uit modellen

Op dit moment zijn er minder elektrische scooter modellen om uit te kiezen. Er is minder variatie, misschien kun je geen model vinden die bij jou past.

 

De actieradius is kleiner bij een elektrische scooter

Je moet vaker laden dan tanken. Voor het normale stadsverkeer is de actieradius vaak geen probleem, bij lange ritten moet je wellicht tussentijds bijladen.

 

Elektrische scooters zijn duur in aanschaf

Hoewel de kosten in de loop der tijd vaak lager uitkomen dan bij benzine scooters ligt de aanschafprijs nog vrij hoog. Een accu vervangen is ook niet goedkoop. De meeste mensen zien tegen de kosten op maar in de loop der jaren valt het verschil best mee.

 

Moet je een elektrische scooter kopen?

Als je momenteel op zoek bent naar een nieuwe scooter is een elektrische scooter zeker het overwegen waard. Kijk of er een model bijzit die bij jou past. Je kunt eventueel een lease contract afsluiten zodat je de kosten kunt spreiden over een langere termijn. Dan is het probleem met de extra kosten misschien al opgelost. In de toekomst zul je steeds meer elektrische scooters op de weg tegenkomen.