Retro petrol
Image default
Recreation / Motorcycles

Een oude fietsaccu met nieuwe energie

Lijkt het wel alsof u steeds kortere afstanden kunt afleggen met uw elektrische fiets, terwijl u de batterij vooraf toch volledig opgeladen heeft? Dan kan het maar zo zijn dat uw accu aan vervanging toe is. Dit hoeft echter niet direct te betekenen dat u flink in de buidel moet tasten voor een spiksplinternieuwe accu. In veel gevallen is fietsaccu revisie, bijvoorbeeld bij batterijenspecialist Rebatt.nl al voldoende.

Extra capaciteit

Tijdens het reviseren van een fietsaccu worden oude cellen in de batterijbehuizing vervangen door nieuwe. Dat is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe accu. Die besparing kan zelfs oplopen tot enkele honderden euro’s. Dat terwijl na de revisie de accu het minstens zo goed doet als vlak na de aanschaf. Minstens? Ja. Tijdens de revisie kan er extra capaciteit aan de accu toegevoegd worden. Dat betekent dat uw eigen, oude lader, het beter doet dan ooit tevoren. U kunt langer fietsen op één lading. Wie wil dat nou niet?

 

Om er zeker van te zijn dat het echt de accu is die versleten is, en het niet bijvoorbeeld de lader is die problemen geeft, wordt de batterij voorafgaand aan de revisie eerst getest. Wanneer blijkt dat er geen andere oorzaken aan te wijzen zijn, kan er in veel gevallen gereviseerd worden. Of dit daadwerkelijk gebeurt is aan de klant zelf. Het kan ook zijn dat u liever een nieuwe accu wil kopen, of dat u het nog een tijdje aan kijkt.

 

Reviseren kan met Lood, NICD, NiMH, Li-Ion- en LiFePo4 batterijen. Dat betekent dat elektrische tweewielers van vrijwel alle merken gereviseerd kunnen worden. Dat is zeker het geval bij Rebatt.nl, waar het bijvoorbeeld mogelijk om naast accu’s van bekende merken als onder meer Aldi, Gazelle, Babboe , Batavus, Stella en Union ook die van Panterra-fietsen te behandelen. Zo zijn vrijwel alle e-bikemerken op de website vertegenwoordigd, en is er een grote kans dat ook uw fietsaccu niet vervangen hoeft te worden, maar na een revisie al beter werkt dan ooit tevoren.

https://www.rebatt.nl/