Retro petrol
Image default
Energie

Vrouw; pak je toolbox erbij!

Vanochtend belde ik alle elektriciens Breda spoed, want: elk stopcontact in het huis deed het niet meer, waardoor al mijn lampen niet aangingen en al mijn apparaten niet werkte. Drie maanden geleden belde in elke loodgieter in Breda met paniek om mijn wc snel te bekijken omdat ik een raar geluid dacht te horen wanneer ik doorspoelde. Bij het minste en geringste wil ik altijd meteen een expert bellen. Mij is namelijk altijd verteld dat ik als vrouw ‘het natuurlijke instinct niet heb voor zulke dingen.’ Vanochtend echter was elke elektricien al druk en werd ik noodgedwongen over mijn angsten heen gezet. Het verraste mij hoe snel het eigenlijk al opgelost was. Even googlen en de stoppenkast checken, nieuwe stop erin zetten en binnen een kwartier deed alles het weer. Nu wil ik dit delen om mijn soortgenoten een duwtje in de rug te geven en te zeggen; je kan het zelf ook!

Uit je comfortzone stappen

Ik werd wakker en uit gewoonte was mijn eerste actie om een kopje koffie te zetten. Tot mijn schrik kwam ik in de keuken en ging eerst de lamp niet aan, en daarna het koffiezetapparaat ook niet. De alarmbellen in mijn hoofd gingen rinkelen en in mijn hoofd gingen de gedachten zo snel als het licht: “Help elektriciens Breda spoed paniek einde van de wereld.” Voorzichtig liep ik de keuken uit, bang dat ik zo onervaren was dat ik met een verkeerde stap de hele keuken zou laten exploderen of zoiets dergelijks. Bellen, bellen, bellen, maar helaas geen succes. Ik overwoog nog mijn vader te laten komen uit Tilburg, maar realiseerde me dat ik als volwassen vrouw competent genoeg ben. 

Handen uit de mouwen

Eenmaal over die mentale drempel gestapt stak ik meteen de handen uit de mouwen. Het internet is een godsgeschenk en kan bij alles helpen, dus ik hoefde het probleem niet alleen op te lossen. Allerlei opties kwamen voorbij: de aardschakelaar is geschakeld (wat is een aardschakelaar?), er is een stop doorgebrand (betekent dat dat ik brand krijg?) of er was kortsluiting (dit gaf mij mentaal ook kortsluiting, zucht). Maar; ik laat me niet afschrikken door technische termen en zie snel dat er inderdaad een stop door is gebrand. Oude eruit, nieuwe erin, dat was snel gedaan en nog geen uur later zat ik lekker zelfvoldaan mijn koffie te drinken. Vanaf nu zal ik het vaker zelf proberen, en ik spoor elke vrouw die dit leest aan om dat ook te doen!