Retro petrol
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacementbureau Werkcontact

Werkcontact richt zich op mensen die belemmeringen ondervinden bij het zoeken, verkrijgen en behouden van een betaalde baan. Werkcontact helpt bijvoorbeeld herintreders en mensen uit een werkloosheidssituatie op weg.

Binnen Werkcontact is het mogelijk om via verschillende trajecten, bijvoorbeeld de Meerkansbaan, Begeleid Werken, detachering of via een traject van het UWV weer aan de slag te gaan. De jobcoaches van Werkcontact staan garant voor goede begeleiding van de werknemers en vormen een vast aanspreekpunt voor de werkgevers.

Binnen de Werkcontact liggen kansen voor een ieder met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkcontact is een deskundigheidscentrum op het gebied van arbeidsvraagstukken. Werkcontact is uitvoerder van (diverse) lokale en landelijke werkgelegenheidsprojecten en ook actief op het gebied van outplacement en spoor 2 re-integratietrajecten.

Als  grondlegger van het moderne outplacement in Nederland is Werkcontact ook gespecialiseerd in werving & selectie, paardencoaching, coaching, loopbaanadvies, verkort outplacement en private jobseacrh. Kortom, binnen Werkcontact staat de medewerker centraal!

Werkcontact is werkzaam in een groot gedeelte van Nederland. ‘Door de samenwerking met het coachhuis is er eigenlijk altijd wel een locatie in de buurt’, aldus Marianne Scheffers, van Werkcontact.

Toekomst

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat outplacement een vaker voorkomend verschijnsel zal zijn. Outplacement was de afgelopen jaren al populairder geworden, maar werd het afgelopen jaar minder ingekocht door de gunstige arbeidsmarkt. Door corona is de verwachting dat er meer ontslagen zullen vallen en er weer meer gebruik gemaakt zal worden van deze vorm van dienstverlening. Ook bij grotere ontslagrondes wordt outplacement vaak in het sociaal plan opgenomen. Daarnaast blijft re-integratie spoor 2 een belangrijke dienstverlening. UWV ziet steeds strenger toe op de Wet Poortwachter. Het is daarom van belang dat werkevers hun re-integratietrajecten voor zieke werknemers op orde hebben.

Meer informatie over outplacement en re-integratie tweede spoor is terug te lezen op de website van Werkcontact.

https://www.outplacementverzekering.nl