Retro petrol
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je jouw koffiemoment speciaal?

Wanneer je meerdere kopjes koffie per dag drinkt, zullen deze koffiemomenten vaak niet zo speciaal meer zijn. Misschien kom je inspiratie, tijd of mogelijkheden te kort om dit soort momenten wat anders in te vullen. Daarom zijn hier een aantal tips om jouw koffiemoment heel makkelijk net even anders te maken. 

 

Wissel af met soorten melk

Wanneer je dagelijks cappuccino drinkt, kan het een leuk idee zijn om jouw normale koemelk een keer te verruilen met een plantaardige variant. Zo kun je voor sojamelk, havermelk, amandelmelk of kokosmelk kiezen als alternatief voor koemelk. Dit maakt jouw cappuccino net weer even wat anders van smaak. Door dit af te wisselen kun je er achter komen of je dit even lekker vindt en of je dit misschien nog wel lekkerder vindt dan reguliere melk. Dit is weer even wat anders en ook nog eens een duurzamere optie. 

 

Gebruik extra’s

Om jouw kopje koffie extra speciaal te maken, kun je verschillende dingen toevoegen. Een snufje kaneel of een beetje cacao op jouw opgeschuimde melk maakt jouw koffie nog lekkerder. Maar dit is niet het enige wat je aan jouw koffie toe kan voegen. Zo is een koffiesiroop een lekkere optie om jouw cappuccino, americano, espresso of latte machiatto net wat zoeter en specialer te maken. Er zijn verschillende Monin koffie siropen. Zo kun je makkelijk een monin siroop bestellen die je lekker vindt. Er zijn namelijk veel smaken beschikbaar waar er vast een tussen zit die jij heerlijk vindt. Zo zijn er hazelnoot, vanille, karamel en suikervrije siropen verkrijgbaar.  

 

Maak er een ijskoffie van

In de zomer kun je makkelijk jouw kopje koffie upgraden. Door ijsblokjes toe te voegen en dit samen met koffie en eventueel melk, siroop en andere extraatjes in de blender te doen, krijg je een perfecte ijskoffie. Voor een speciaal moment zou je hier natuurlijk ook Amaretto of een andere likeur aan toe kunnen voegen om jouw ijskoffie nog smaakvoller te maken!

 

Kies voor een andere branding of merk

Wanneer je altijd koffiezet met koffiebonen – gemalen of ongemalen – van hetzelfde merk en met dezelfde branding, zullen jouw koffiemomenten meer op elkaar lijken. De smaak zal namelijk vaak op elkaar lijken. Natuurlijk kan je afwisselen in sterkte – door de hoeveelheid water en koffie te veranderen – wanneer je filterkoffie maakt. Maar wisselen van koffiebonen zorgt ervoor dat jouw koffie even totaal anders smaakt. Het koffie aanbod is zo groot dat er altijd wel wat verkrijgbaar is om uit te proberen. 

 

Bij de koffiethuiswinkel is het aanbod koffiebonen, siropen en andere benodigdheden groot genoeg om inspiratie op te doen of iets nieuws te bestellen; genoeg mogelijkheden om jouw koffiemoment bijzonder te maken dus!

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/