Retro petrol
Image default
Winkelen

Haarlak voor fijn haar uitkiezen? Zo doe je dat!

Heeft jouw fijne haar wat extra hold nodig? Dan kun je het beste kiezen voor een haarlak die bedoeld is voor fijn haar. Maar welke haarlak past nu het beste bij jouw fijne haardos? Gelukkig helpen wij je daar graag een handje bij! In dit artikel leer je meer over de verschillende soorten haarlak voor fijn haar, waar je op moet letten bij het kopen van haarlak voor fijn haar en wat de beste haarlak is voor fijn haar.

De verschillende soorten haarlak voor fijn haar

Er zijn verschillende soorten en maten haarlak verkrijgbaar. Voor fijn haar is het veiligst om te kiezen voor een haarlak met een lage of gemiddelde holdfactor. Deze haarlak behoudt de beweeglijkheid van het haar en geeft het net genoeg hold. Heb je extra veel hold nodig? Kies dan voor een stevigere haarlak. De gemiddelde holdfactor van een haarlak is meestal tussen de 3 en 6. Een lage holdfactor (1-3) is geschikt voor fijn, dun haar. Heb je dik, zwaar haar? Kies dan voor een hogere holdfactor (6-10).

Waar moet je op letten bij het kiezen van haarlak voor fijn haar?

Bij het kiezen van haarlak voor fijn haar is het belangrijk om op diverse factoren te letten. Zo moet je er rekening mee houden dat je haarlak niet te veel alcohol bevat, omdat dit je haar kan uitdrogen en er dof uit kan zien. Vermijd ook haarlak op waterbasis, omdat dit een residu kan achterlaten in je haar. Ook moet je er rekening mee houden dat de holdfactor niet te sterk is, anders kan het te veel kunnen beschadigen. Kies daarom liever voor zo’n 3-4 op de schaal als holdfactor, voor fijn haar.

De beste haarlak voor fijn haar

Als je op zoek bent naar de beste haarlak voor fijn haar, kun je het beste kiezen voor een haarlak met de laagste holdfactor. Of als je wat meer hold nodig hebt, kun je kiezen voor een haarlak met een neutrale of lichtere holdfactor. Vermijd haarlak met een te hoge holdfactor, want dat kan je fijne haar beschadigen. Uiteindelijk hangt het ook af van jouw haartype en stijl. Er zijn veel verschillende soorten haarlak verkrijgbaar, dus er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan extra stevige, haarlak spray, brushable haarlak of droogshampoo met haarlak-effect.

Als je meer wilt weten over hoe je een goede haarlak kunt uitkiezen voor fijn haar, dan kun je terecht op Cosmetica test voor een uitgebreide gids.

Conclusie

Als jij op zoek bent naar haarlak voor fijn haar, weet je nu welke factoren je in gedachten moet houden. Kies voor haarlak met een lage holdfactor en let er op dat het geen alcohol bevat. De beste haarlak voor fijn haar is een haarlak met de laagste holdfactor die bij jouw haartype en jouw stijl past. Als je meer informatie wilt, kun je hier terecht voor een uitgebreide gids.

.