Retro petrol
Image default
Aanbiedingen

Een doffe koplamp herstellen? 4 tips!

Mistige en doffe koplampen kunnen de esthetische aantrekkingskracht van je auto verminderen. Het is ook een veiligheidsrisico. Een doffe koplamp heeft invloed op je zichtvermogen wanneer je ’s nachts rijdt. Het kan dus gevaarlijk zijn voor jou, je passagiers en andere weggebruikers. Je hoeft je geen zorgen te maken, aangezien dit probleem eenvoudig kan worden opgelost. Je kunt ervoor kiezen om de koplamp zelf te reinigen of om hulp van een professional te vragen. Een koplamp in doffe staat is eenvoudig te reinigen door gebruik te maken van verschillende materialen die je in huis kunt vinden. Je kunt het bijvoorbeeld schoonmaken met afwasmiddel, tandpasta, bakpoeder en azijn. Als het niet werkt, moet je je auto naar een reparatiewerkplaats. Zij kunnen je koplampen van een nieuwe UV-coating voorzien. Hier zijn 4 tips om doffe koplampen te herstellen.

Installeer UV-bestendige coating

De meest voorkomende oorzaak van doffe koplampen is oxidatie. De koplampen kunnen geel worden als ze langdurig aan direct zonlicht worden blootgesteld. Om dit probleem aan te pakken, moet je professionals inhuren. Ze kunnen de huidige coating verwijderen en een nieuwe UV-bestendige coating installeren. Dit proces is effectief om je koplamp te beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-licht. De kosten kunnen echter duur zijn. Dit is afhankelijk van de staat van de koplamp. Deze ervaren monteurs hebben ook de beste techniek om een beschadigde voorruit te repareren.

Reinig de koplamp met tandpasta

Je kunt proberen om de doffe koplampen zelf te repareren. Je kunt je koplamp schoonmaken met tandpasta. Tandpasta bevat calciumcarbonaat, dat harde water afzettingen van het glasoppervlak kan verwijderen. Gebruik gewoon een zachte doek of spons om een ​​kleine hoeveelheid tandpasta op het glas van je koplamp aan te brengen en wrijf het zachtjes in een cirkelvormige beweging totdat je ziet dat al het vuil eruit is. Na het aanbrengen van tandpasta kun je deze afnemen met een vochtige doek. Beëindig dit proces vervolgens door de koplampen te wassen met zeepsop.

Maak het schoon met zuiveringszout en azijn

Een ander alternatief voor het reinigen van doffe koplampen is door zuiveringszout en azijn te mengen. Voor deze methode heb je twee kopjes water, een kopje witte azijn en een eetlepel bakpoeder nodig. Breng dit mengsel aan op je koplampen met een spons of tandenborstel. Zorg ervoor dat je het gehele deel van de koplampen borstelt. Gebruik een microvezel doek met water of ontsmettingsalcohol om achtergebleven resten weg te vegen.

Polijstmiddel gebruiken

Wil je koplampen hebben die er als nieuw uitzien? Dan moet je ze reinigen en polijsten. Veeg eerst het oppervlak van de koplampen af ​​met alcohol om het vuil te verwijderen. Wrijf vervolgens het polijstmiddel in met een flanellen doek. Zorg ervoor dat je het met consistente bewegingen wrijft. Deze behandeling geeft extra glans aan je koplampen. Bovendien kun je het resultaat optimaliseren als je elektrisch gereedschap hebt om de koplampen te polijsten. Als je polijstwielen gebruikt, zorg er dan voor dat je deze tool in een lage instelling gebruikt. Op deze manier zal het plastic oppervlak van de koplampen niet verwarmen.