Retro petrol
Image default
Auto's en Motoren

Autoschade? Los gauw je probleem op met deze tips

 Om autoschade op te lossen is het natuurlijk eerst van belang om wat voor schade gaat het en hoe is deze ontstaan. Wanneer de schade namelijk is ontstaan dat zal je eerst moeten kijken of de verzekering iets dekt. Stel je voor dat je de auto gaat laten maken op eigen kosten en de verzekering dekt niet, dan heb je wellicht een probleem. Deze en nog meer tips hebben wij voor je verzameld!

Check de verzekering

Wanneer je een schade hebt gereden is het goed om eerst de verzekering te bellen en na te vragen waar je voor verzekerd bent. Zeker wanneer er meerdere auto’s of andere voertuigen bij betrokken zijn is het de vraag welke verzekering dekt de schade. Ben je namelijk volgens de verzekering zelf verantwoordelijk, dan zal niet elke verzekering de schade dekken.

Laat je goed voorlichten

Wanneer je met de auto naar de garage gaat kan de monteur nakijken wat er aan de hand is. Soms lijkt het een klein dingetje maar kan er binnenin of onder de auto veel meer beschadigd zijn. Zorg dus dat je een garage neemt die de nodige hulp en uitleg autoschade kan geven en laat eerst nakijken wat er precies dient te gebeuren.

Auto laten overspuiten

Wanneer je roest en krassen hebt op de auto is het soms verstandig om de auto te laten overspuiten. Hij ziet er dan direct weer als nieuw uit, maar vergeet niet dat wat onzichtbaar wordt niet ineens verdwijnt! Laat de roest dus eerst voorbehandelen voordat men tot overspuiten overgaat. Anders loop je het risico dat de roest gewoon doorpakt en je uiteindelijk alleen met een mooie verpakking achter blijft.

Is de auto het nog waard?

Een schade is altijd vervelend, hoe je ook kijkt. Maar de belangrijkste vraag, en zeker wanneer je de schade zelf zult moeten betalen, is: is de auto het nog waard? Soms is een reparatie zo duur dat de auto het niet meer waard is. Dit is vooral bij oudere auto’s het geval. Neem dus een weloverwogen beslissing.

Schade aan de caravan

Tijdens een vakantie kan er natuurlijk ook van alles misgaan. Je kunt met de auto een schade maken, maar natuurlijk ook met de caravan. Zeker omdat je niet dagelijks met de caravan op pad bent is het altijd even wennen. Een paaltje is dus zo over het hoofd gezien, of wellicht was je even vergeten hoe lang je was en schatte je dit verkeerd in.

Wanneer je schade hebt opgelopen aan de caravan is het verstandig om deze weg te brengen naar een garage die hierin is gespecialiseerd. Hij kan de caravan schade oplossen op een vakkundige manier en je van tevoren vertellen wat het gaat kosten. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan, de vakantie was immers al duur genoeg.

Laat schade aan de caravan wel op tijd repareren en wacht niet tot volgend jaar. Grote kans dat het dan erg druk is en je wellicht niet met de caravan op vakantie kan omdat de schade nog niet is hersteld!